Skip to main content

Çene İmplantı

Çene İmplantı Nedir?

Çene İmplantı: Estetik ve Fonksiyonel Çözüm

Çene implantı, çene kemiği yapısını taklit eden özel bir yapıda üretilmiş silikon veya biyomedikal malzemelerden oluşan bir implant çeşididir. Estetik cerrahi operasyonlarında sıkça kullanılan bu implantlar, çene estetiği tedavilerinde önemli bir rol oynamaktadır.

Çene estetiği prosedürleri, çeşitli şekil ve boyutlarda çene implantlarının kullanılmasını içerir. Bu tedaviler arasında çene büyütme, çene formunu veya asimetrisini düzeltme, geride kalan çene yapısını düzeltme ve jawline oluşturma gibi işlemler bulunmaktadır.

Plastik cerrahlar tarafından uygulanan çene implantı tedavileri, çene estetiğinde önemli bir yöntem olarak kabul edilir. Ancak, bu işlem genellikle ortodontik cerrahinin uyguladığı implant tedavileriyle karıştırılabilir. Unutulmamalıdır ki diş estetiği, bu cerrahi işlemlerden tamamen ayrı bir alandır ve farklı uzmanlık gerektirir.

Plastic Surgeon

Plastic Surgeon

Plastic Surgeon

Plastic Surgeon

Plastic Surgeon

Çene İmplantı Nasıl Yapılır?

Çene implantı oldukça basit ve konforlu yüz estetiği operasyonları arasında yer alır. Bu yöntemde çene bölgesine yerleştirilecek implant, ağız içinden veya çene altında yapılan küçük bir kesi ile yerleştirilir. Çene implantı öncesinde uzman doktor gerekli muayeneleri ve tetkikleri yaptıktan sonra kişilerin ihtiyaçlarına uygun şekilde yapılacak işlemler belirlenir. Çene implantı, lokal anestezi veya genel anestezi altında yapılabilir. Çene implantı için, işinde uzman ve deneyimli kişilerle irtibata geçilmesi çok önemlidir. Aksi takdirde hem istenmeyen görüntüler hem de ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir.

Çene İmplantı Kalıcı mı?

Çene implantı genellikle burun estetiği ameliyatları ile birlikte yapılan işlemlerdir. Kişilerde çene ucu ve burun ucunun birbiriyle uyumlu olması için tercih edilen çene implantı, kalıcı ve etkili yöntemler arasındadır. Çene implantı ameliyatları, kalıcı ve ömürlük işlemlerdir. İşlem sonrasında beklenen başarının elde edilebilmesi için işlem öncesinde gerekli araştırmaların ve muayenelerinin özenle yapılması gerekir.