Profesyonel kişiler tarafından uygun dozlarda yapılan uygulama ile yüzde korkma ya da şaşırma ifadesi gibi olumsuz durumların da önüne geçilerek kişiye genç ve zinde bir görünüm sağlanıyor.
Botox Nedir?
Botoks (Botulinum toksini), Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyip, sinirler ile sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durdurarak etkisini gösterir. Sinir iletiminin durması, sinirin ulaştığı organın işlevlerinin azalmasını ya da tamamen kaybolmasını sağlar. Estetik ve kozmetik amaçlarla, mimik kaslarının hareketleri ile ortaya çıkan yüzdeki kırışıklıkları azaltmak, oluşumunu engellemek ve aşırı terleyen bölgelerdeki terlemeyi azaltmak amacıyla ve kronik migren tedavisinde kullanılabilmektedir.
Kimler Botoks Yaptırabilir?
Herhangi bir estetik uygulama yaptırmak için öncelikle 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekir. Reşit olmuş her birey kadın ya da erkek fark etmeksizin kendi vücuduna yaptıracağı işlemler konusunda özgür iradeye sahiptir. Yüz, boyun ve dekolte bölgesinde oluşan çizgilerden ve kırışıklıklardan rahatsız olan herkes botoks yaptırabilir. Özellikle sık mimik yapmaktan kaynaklanan kaş araları, göz kenarları, messater ve temporal kas denilen çiğneme kasları ve dudak çevresi yaşa bağlı olmaksızın kırışmaya başlayabilir. Bu kısımlarda oluşan çizgileri ve kırışıklıkları gidermek isteyen herkes, medikal estetik uzmanına başvurarak güvenle botoks yaptırabilir.
Kimler Botoks Yaptırmamalıdır?
Botoks basit ve neredeyse acısız bir işlem olmasına rağmen bazı kişiler için riskli olabilir. Bu risk grubunda yer alanlar ya da bazı durumlarda botoks yaptırması tavsiye edilmeyen kişiler arasında emziren ve hamile kadınlar başta gelir. Bunun dışında ise botulinum toksin alerjisi bulunanlar, periferik nöropati hastaları (bazı uzuvlarında uyuşma yaşayan kişiler) için uygulama riskli olabilir. Myasthenia Gravis hastalığı olanlar yani iskelet kaslarının bazı bölgelerinde zayıflık bulunan kişiler bu estetik uygulama işlemini yaptırmamalıdır. Lambert Eaton Sendromu bulunan kişiler de botoks yaptırmaması gerekenler sınıfında yer alır.
Botoks Yaptırdıktan Sonra Dikkat Etmeniz Gerekenler
Botoks işlemini, daha pürüzsüz ve daha genç bir kas ve cilt görünümü için yaptırırsınız. Bu yüzden işlem sonrasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Örneğin yüzünüze yaptırdığınız botoks sonrasında gece uyurken sağa ya da sola yatmamalısınız. Uykunuzda dönmeye alışıksanız bu sizin için sorun olabilir. Ama bir gece sırt üstü uyumaya katlanabilirsiniz. Uygulama yapılan bölgeye ilk 6 saat su değdirmemeli, sonrasında ise bölgeyi banyoda ya da yıkama işlemi sırasında çok sert ovmamalısınız.
Plastic Surgeon
Plastic Surgeon
Plastic Surgeon
Plastic Surgeon
Plastic Surgeon
Dolgu nedir?
Dolgu, cilt altındaki bölgelere kırışıklıkları gidermek amacıyla yapıldığı gibi, dolgun göğüs ya da dudak görüntüsü sağlamak amacıyla da kullanılabilir.
Dolgu nasıl yapılır?
Dolgu, yüz germe gibi ciddi estetik operasyonlardan, hem çok daha kısa sürede gerçekleşir hem de çok daha ekonomik bir şekilde kişiye genç bir görünüm kazandırır. Dolgu işlemi cilt altına uygulanan basit bir enjeksiyondan ibarettir. İşlemden önce bölgeye lokal anestezi uygulanır. Dolgu işlemi uygulanacağı bölgeye göre değişmekle beraber, en fazla yarım saat süren bir prosedürdür. Dolgu işlemi 4 ay ile bir yıl arası değişen sürelerde kalıcılık gösterir.
Dolgu ile bot0ks arasındaki fark nedir?
Bot0ks yüze yerleşmiş olan derin çizgileri tam olarak gideremez. Bot0x yüz mimikleri ile oluşan kırışıklıkları gidermek ve bunların kalıcı hale gelmesini engellemek için yapılan bir işlemdir. Burada uygulanan toksin, kırışıklıklara neden olan mimik kaslarını geçici olarak bloke ederek bölgeye daha pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Dolgu ise direkt kırışıklıkların altına enjekte edilerek burayı doldurur ve çizgi ve kırışıklıklar neredeyse tamamen giderilir.